volgend recept vorig recept

Recepten

Penne met asperges, courgette en ham

Hoofdgerecht, 4 personen

penne met asperges, courgette en ham

Bereidingstijd :
± 30 minuten

Ingrediënten :
650 g witte asperges
200 g geroosterde achterham
1 courgette
100 g Parmezaanse kaas
400 g penne rigate
20 g roomboter
1 bekertje slagroom (à 125 ml)
1 bekertje crème fraîche (à 125 ml)
zout
zwarte (versgemalen) peper

Bereiding :
Schil de asperges en snij ca. 3 cm van de onderkant af. Snij elke asperge in drieen en houd de kopjes apart.
Kook de aspergestukjes in een pan met ruim water in 4 - 6 minuten net gaar. Voeg de kopjes na ca. 1 minuut toe en kook ze mee. Snij intussen ham in reepjes, was de courgette en snij deze in blokjes.
Schaaf met een kaasschaaf de kaas in dunne flinters. Giet de asperges af laat ze goed uitlekken. Kook in een pan met ruim water en zout de penne beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Smelt intussen in een ruime pan de boter. Bak de stukjes courgette in de pan al omscheppend ca. 4 minuten. Voeg de hamreepjes toe en bak deze zachtjes ca. 1 minuut mee.
Schep de asperges er voorzichtig door en warm het ca. 1 minuut mee. Roer slagroom en crème fraîche erdoor en laat de saus in ca. 30 seconden goed doorwarmen.
Breng op smaak met zout en peper. Giet de penne af. Laat goed uitlekken en schep de penne door de saus. Strooi er de kaas flinters over en serveer direct.