volgend recept vorig recept

Recepten

Asperge-broccoli-wortel roerbak

Hoofdgerecht, 2 personen

Bereidingstijd :
± 6 minuten

Ingrediënten :
250 g witte asperges
250 g broccoli; in roosjes
1 wortel in plakjes
1/2 eetlepel maïsolie
Nodig voor de saus:
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel gekonfijte gember; fijngesneden, 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden.

Bereiding :
Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes, meng de ingrediënten voor de saus.
Doe de groente in een kom en marineer ze minimaal een uur met de saus af en toe omroeren.
Verhit de maïsolie in een wok en bak de groenten een minuut of zes.
Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe.
De groenten moeten knapperige opgediend worden b.v. met rijst of noedels.