volgend recept vorig recept

Recepten

Asperges met Canadienne aardbeiensaus

Hoofdgerecht: 2 tot 4 personen

Bereidingstijd :
± 20 minuten

Ingrediënten :
2 kg asperges
20 gr zout,
2,5 dl mayonaise,
1tl mosterd,
2 augurken,
1tl bieslook,
1 tl dragon,
1tl kervel,
1tl kappertjes,
1tl peterselie,
2tl ketchup,
2tl gemberstroop,
tabasco,
75 gr aardbeien,
35 cl kirschwasser en
15 cl cognac.

Bereiding :
De canadienne aardbeiensaus is afgeleid van mayonaise die vrij dik mag zijn, omdat er nog wat vochthoudende ingrediënten bijkomen. Maak de groene kruiden schoon en hak deze samen met de augurken en kappertjes fijn.
Maak een theelepel mosterd aan met wat water en roer alles door de mayonaise. Doe er tenslotte de ketchup en de gemberstroop bij en roer er 2 druppeltjes tabasco door en zet de saus koel weg. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien sprenkel het kirschwasser overheen.
Gaar de asperges volgens het basisrecept laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Roer de aardbeienpuree door de canadiennesaus en doe er de cognac bij. Serveer de saus in een apart sauskommetje bij de afgekoelde asperges.