volgend recept vorig recept

Recepten

Asperges met groene boter

Bereidingstijd :
± 15 minuten

Ingrediënten :
2 kg asperges
20 gr zout
30 gr waterkers(alleen de blaadjes)
30 gr spinazieblaadjes
30 gr slablaadjes
1 citroen
Witte peper uit de molen.

Bereiding :
Zet een schaaltje met 100 gr boter klaar om op kamertemperatuur te komen. Gaar de asperges volgens basisrecept. Maak intussen de spinazie en sla schoon en haal de grove nerven uit de slablaadjes.
Leg de spinazieblaadjes in kokend water en roer de zachte boter smeuïg. Voeg na 5 minuten de slablaadjes bij de spinazieblaadjes en doe er na weer 2 minuten de waterkers er bij. Haal na een paar seconden de groenten uit het water, spoel ze onder koud water af en droog ze tussen twee doeken of keukenpapier.
Hak de groenten ragfijn, vermeng ze met de boter en druk het botermengsel met een houten lepel door een fijne zeef. Pers de citroen uit, zeef het sap. Breng de boter op smaak met wat zout en peper en een druppeltje citroensap.
Vul een spuitzak met de groene boter en spuit een toefje op elk bord. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.