volgend recept vorig recept

Recepten

Asperge met truffelboter

Bereidingstijd :
± 20 minuten

Ingrediënten :
2 kg asperges
20 gr zout
50 gr truffel
1 glas Madeira
100 gr boter
Witte peper uit de molen.

Bereiding :
Leg een stukje boter van 100 gr op een schoteltje om op kamertemperatuur te komen. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Terwijl de asperges staan te garen de truffel 5 minuten in de Madeira stoven, heel fijn snijden en dan pureren (met een mixer of door stukjes truffel met een houten lepel door een zeef te drukken).
De zachte boter smeuïg roeren, en de truffelpuree en het stoofnat doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Een spuitzak met de truffelboter vullen en op elk bord een toefje spuiten. De asperges voorzichtig uit het kooknat halen, even uit laten lekken en over de borden verdelen.